AKSARAY / MERKEZ - Gözlükuyu İskanevleri İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Gözlükuyu İskanevleri İlkokulu olarak atasözleri ve deyimler sergimizi düzenledik.

Okulumuz öğrencileri seçtikleri deyim ve atasözlerine boyut kazandırarak kendilerince yorumladılar. Deyimler ve atasözleri ile görsel materyallerin öğrenmeye katkısını bir kez daha vurgulamış oldular.

Katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize , öğrencilerimize ve desteklerini her daim hissettiğimiz velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Türk kültüründe 500 yıllık bir geleneğe sahip olan Hacivat ve Karagözü çocuklarımıza tanıttık.

Şbt

Okulumuz müdür yardımcısı Berkan ALTINKAYA'nın kurucusu ve Öğretmen Mevlüt ASLAN'ın da ortak olduğu "Adaşım Ağacım" adlı Etwinning projemize başladık. Projemiz Türkiye'nin farklı illerinden katılan 8 ortaktan oluşmaktadır. Projemizin amacı, öğrencilerin doğaya karşı duyarlılık kazanmasını, sahiplenme ve sorumluluk duygusunun gelişmesini, ekolojik dengenin farkına varmasını, doğa dostu okul kültürünü benimsemesini, işbirliği içinde çalışma özelliğinin gelişmesini sağlamaktır. Öğrenciler kendi fidanlarını dikerek fidanlarına kendi isimlerini verecek, etiket takacak ve ağacıyla adaş olacaktır.

1- Öğrencilerimizde doğayı koruma bilincini geliştirilmek

2- Öğrencilerimizde sahiplenme ve sorumluluk duygusunu gelişmek

3- Öğrencilerimizin ekolojik dengenin farkına varmalarını sağlamak

4- Doğa dostu okul kültürünü benimsemek

5- Öğrencilere doğa sevgisini aşılamak

6-Öğrencilerimizde işbirliği becerilerini kazandırmak

7- Doğaya karşı duyarlılığı artırmak

Kas

Okulumuzda "10 Kasım ve Atatürk" temalı pano hazırlayan öğretmenlerimiz Perihan ALTINMADEN ve Büşra Bengü KAŞ'a teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, hayatını vatanına adayan gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü anma programı okulumuzda tertip edilmiştir. Kendisini saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetin ilanının 100. yılı Okulumuzda düzenlenen programla coşkuyla kutlanmıştır.

Ekm

Okulumuz Anasınıfı B şubesi öğretmen ve öğrencileri  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı etkinlik düzenlemişlerdir.Emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz 4/A sınıfı öğrecilerimizle birlikte "Dostlarımla Yaşıyorum" eTwinning Projemiz İçin Panomuzu Düzenledik.

Ekm

Okulumuz müdür yardımcısı Berkan ALTINKAYA 'nın ortak olduğu "Dostlarımla Yaşıyorum" e-Twinning Projemizin çalışmalarına başladık. Proje Tükiye ve Azerbaycan ortaklığında 7 öğretmen tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı, hayvan dostlarımıza merhamet duygusuyla yaklaşarak onlara uygun yaşam alanları oluşturmak; iş birliği içerisinde hayvanların karşılaşabileceği tüm olumsuz durumlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve bunları hayata geçirmek; hayvanları korumaya yönelik sosyal sorumluluk farkındalığı oluşturmak, her canlının yaşam hakkı olduğu bilincini öğrencilerimize kazandırmak; öğrencilerimizin teknolojik yeterliliklerinin gelişmesini sağlamaktır.

Ara

Robot gösterileri, tuluat gösterisi ve maddenin halleri içerikli bilim etkinliği ile okulumuz bahçesinde, bahardan kalma bir gün ve unutulmayacak bir zaman dilimi geçirdik.

"Köyümde Bilim Var" Projesi ile öğrencilerimizin farklı bir gün yaşamasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

Öğrenci ve velilerimizle birlikte Eroğlu Giyim'den Bülent ÇETİN Bey ve çalışma arkadaşlarının organize ettiği faaliyet kapsamında 150 çam fidanını toprakla buluşturduk.

Dünyamıza bir nefeslik oksijen için bile olsa bu faaliyete katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Haz

İRGE Spor Okulu"nun Başlatmış Olduğu Köy Okulları Projesi kapsamında 'Bir Çocuk Yetişir, Dünya Değişir' Sloganıyla çıktıkları yolculukta durakları okulumuz oldu.

Hoş geldiler.

Hoş bir seda bıraktılar.

Sporu sevdirdiler ve gittiler.

Bu gidiş yine ve yeni gelişlerin ilki olsun.

Sağ Olsunlar, Var Olsunlar.

Teşekkür ediyoruz, Mesut İRGE.

Teşekkür ediyoruz Muhammet Ali ARSLAN...

May

Sebzelerimizin ekim zamanı geçmesin diye öğrencilerimizin gelmesini bekleyemedik. Olsun, onlarla ekemesekte onlarla yeriz inşallah. Bereketli olsun.