AKSARAY / MERKEZ - Gözlükuyu İskanevleri İlkokulu

"Değerlerimiz (Sevgi, Cesaret, Dürüstlük, Merhamet)" eTwinning Projemiz Başladı.

Değerlerimiz (Sevgi, Cesaret, Dürüstlük, Merhamet)

Anasınıfı öğretmenimizin ortak olduğu 10 Türk ve 1 Yabancıdan oluşan "Değerlerimiz (Sevgi, Cesaret, Dürüstlük, Merhamet)" konulu eTwinning projemizin amacı, çocuklara evrensel değerlerin neler olduğu ve ne kadar önemli olduğunu mümkün olan en küçük yaştan itibaren kavratmak ve olumlu değerlerin kişiliklerinin bir parçası haline gelmesini sağlamaktır. Gelecekteki yaşamlarında karşılarına çıkabilecek zorluklarla daha kolay başa çıkabilmelerine yardımcı olmaktır. Nesnel analiz etme, makul yargılama ve doğru karar verme yeteneklerinin gelişmesi yer alır. Çocuğu kendisiyle barışık, topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmek.

Hedefler

1 - Değerlerin toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu fark ettirmek.

2- Öğrencilerimize bir grubun parçası olduğunu fark ettirmek.

3- Değerlerimizin yaşamdaki önemini fark etmelerini sağlamak.

4- Sevgi, cesaret, dürüstlük ve merhamet değerlerimizle ilgili sanatsal çalışmalar yapmak.

5- Öğrencilerimize kuralların önemini kavratmak.

6-  Öğrencilerimizin sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlamak.

7- Öğrencilerimizin işbirliği becerilerini arttırmak.

8-  Öğrencilerimizin bu evrensel değerlerimizi içselleştirmelerine katkıda bulunmak.

BEKLENEN SONUÇLAR

1-Eleştirel Düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurma becerilerini kazanmış olacaklar.

2-Girişimcilik becerisi ve özgüven kazanacaklar.

3- Kendisine, çevresine ve doğaya değer veren, kendisine yaşadığı toplumun ve Dünya’nın bir parçası olarak güvenen ve topluma katkıda bulunabilen bir bilince sahip bireyler yetiştirmek.

4- Grup içerisinde etkin bir şekilde arkadaşlarıyla iletişimde bulunacaklar.

5- Bireysel ve sosyal becerileri gelişecek.

6- Değerlerimizin hayatımızdaki önemini anlayacaklar.

7- Kendilerini yaratıcı yollarla ifade etmeyi öğrenmiş olacaklar.

Yayın: 19.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 12:25 - Görüntülenme: 43