AKSARAY / MERKEZ - Gözlükuyu İskanevleri İlkokulu

DEDEKORKUTHİKÂYEYAZMAYARIŞMASI

YarışmanınAmacıve Konusu:

Madde-1

”Dilimizin Zenginlikleri Projesi’’kapsamında öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamayı veyazılıanlatım yoluylaifade yeteneklerini geliştirmeyiamaçlayan Hikâye Yazma Yarışmasıkapsamındailkokul öğrencileriokuduklarıDedeKorkutHikâyeleritarzında hikâye yazacaktır.

HEDEFKİTLE

Madde-2

YarışmayaAksarayİlMilliEğitimMüdürlüğünebağlıresmi/özeltümilkokulöğrencileri katılabilecektir.

YARIŞMAYAKATILIMŞARTLARI

Madde-3

1.   Eserteslimi,genelkurallardadabelirtildiğigibiOkulveİlçeMillî EğitimMüdürlükleri tarafından yapılacak olup, bireysel başvurular kabul edilmeyecektir.

2.  Yarışmanınsonbaşvurutarihinekadareserlerin teslim edilmesi gerekir.

3.   Aksarayiliveilçelerindeyer alanilkokulkurumlarındanher okulunyarışmayakatılımı zorunludur.

4.  Yarışmaya katılanöğrencidenveliizinbelgesiimzalıolarakokulidaresitarafındanalınıp okulda muhafaza edilecektir.

5.   EserlerinDedeKorkutHikayeleritarzındayazılmasıbeklenmektedir.

6.   Eserlergerçekbir olaydanesinlenerekyazılabileceğigibihayalürünüdeolabilir.

7.     Eserlerin hiçbir şekilde bütünü ve bir kısmı daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış,herhangi biryarışmadaödülalmamışveherhangibir yayınorganındayer almamış olması gerekir.

8.    Eserler A4kağıdınaelyazısıileyazılacaktır.

9.     Eserlerçizgiliveyaçizgisizkağıdayazılabilir.

10.   Eserler resimlerle (kendi çizimleri olmak şartıyla) desteklenebilir. Yarışmayakatılaneserlerdekuruboya ve karakalem kullanılabilir.

11.  Eserlerenaz90 kelime olmak şartıyla, istedikleri kelime ve sayfa sayısı ile katılabilirler.

12.   Sayfadüzeninedikkatedilerek;soldan 4cm, sağdan 1,5 cm, üstten 4cm, alttan 3cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

13.Kapaküzerine özgünhikâyeadıyazılmalıdır.

14.   Heröğrencisadecebir(1)eserleyarışmayakatılabilir.

15.   Birdenfazlakişitarafındanortaklaşayazılmışhikâyeleryarışmayakabuledilmez.

16.  Yarışmayagönderilecekhikâyelerinüzerineöğrenciveyaokuluylailgilikişiselbilgiler yazılmaz.

17.    Eserinarka kapakiç sayfasınaöğrencininadı-soyadı,sınıfı,okulunadıveöğretmenadı yazılır

18.   Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmişolduğutespitedileneserleriptaledilecekveeser sahibihiçbirhakiddia edemeyecektir.

19.    Belirtilenşartlarıtaşımayaneserlerdeğerlendirmeyealınmayacaktır.

20.   Teslimtarihindensonrailgilibirimeulaşaneserlerdeğerlendirmeyealınmayacaktır.

ESERLERİNDEĞERLENDİRİLMESİ

Madde-4

1.  Eserler okulyürütmekomisyonuveilçe/ilmillîeğitimmüdürlüğüyürütmekomisyonları tarafından değerlendirilecektir.

2.Yürütmekomisyonlarıilgiliyarışmanınkriterlerinegöreeserlerideğerlendirecektir.Yürütmekomisyonlarınındeğerlendirmekararıkesindir.

3.  İlkokulkategorisindedeğerlendirilecektir.

4.  Okul Yürütme komisyonu tarafından değerlendirilen ve birinci olan eser ilçe milli eğitim müdürlüklerine; İlçe milli eğitim müdürlüğü yürütme komisyonu tarafından değerlendirilen ve birinci olan eser de il milli eğitim müdürlüğüne eserin özelliğine göre DYS üzerinden resmi yazı ile ve elden teslim edilecektir.

5.   Merkezdeki okullar ise eserleri taratıp cebrail.oz@meb.gov.tr adresine mail olarak göndereceklerdir.

6.  İl milli eğitim müdürlüğü il yürütme komisyonu ilçelerden gelen eserleri değerlendirerek birinci eseri belirleyecektir.

7.  İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

8.  Gecikmeler veya aksamalar dikkate alınmayacak, eserin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim tarihi baz alınacaktır

DEĞERLENDİRMEKRİTERLERİVE

PUANLAMA

PUANDERECESİ

AmaçlaraUygunluk:

Özgünlük

25puan

Kurgu,karakterveolaylarınuyumu

10puan

Türkçeyikullanmabecerisi

Hikâyeninbirbütünolaraksunulabilmesi

HikâyeTekniğininkullanımı

20puan

Toplam

100puan

ESERLERİNÖDÜLLENDİRİLMESİ

Madde– 5

1.  İlçelerdedereceyegirenilk3öğrencininödülüİlçeMilliEğitim Müdürlüğütarafından verilecektir.

2.  İlYürütmeKomisyonutarafındanyapılacakdeğerlendirmesonucundailbirincisiolan öğrencinin ödülü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.

YARIŞMATAKVİMİ

Madde– 6

1-TanıtımveDuyuru: 03/01/2024

2-EserlerinseçilmesiveİlçeMilliEğitimMüdürlüğüneTeslimTarihi:17/01/2024