AKSARAY / MERKEZ - Gözlükuyu İskanevleri İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi En iyi Cümle Afiş Yarışması Duyurusu

AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ÇOCUK ŞİİRLERİ OKUMALARI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANINAMACI,KONUSU

Madde-1

AMAÇ:  Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

KONU: Çocuk Şiirleri Antolojisi’nden seçilen şiirlerden seçilen bilinmeyen kelimelerden en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturma.

Afiş, gençlerin ilgisini çekebilecek bir tasarımda, yaratıcı ve ilgi çekici olarak hazırlanacaktır.

HEDEFKİTLE

Madde-2

Yarışmanın hedef kitlesi Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî / özel ilkokullarda eğitim öğretimkurumlarında öğrenim görmekteolan tüm öğrenciler.

“ÇOCUK ŞİİRLERİ OKUMALARI” EN İYİ CÜMLE-AFİŞ YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

Madde– 3

1.Aksaray ili ve ilçelerinde yer alan her ilkokulun yarışmaya katılımı zorunludur.

2. Öğrenciler Çocuk Şiirleri Antolojisinden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturur.

3. En iyi cümle/afiş özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci en iyi cümle/afişi hazırlarken kendi yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış sözlükler yarışmadan elenecektir.

En iyi cümle/afiş oluştururken kullanılan kaynakça afişin sonunda belirtilecektir. (ÇOCUK ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ)

4. Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçilir.

5. Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçilir.

6. Okulların en iyi cümleleri/afişi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir ve ilçenin en iyi cümlesi/afişi seçilir.

7. İlçelerin en iyi cümlesi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir ve ilin en iyi cümlesi-afişi seçilir.

8. İlin en iyi cümleleri/afişleri sergilenir ve il birincisi ödüllendirilir.

10. Afiş 50x35 boyutlarında resim kağıdına hazırlanacaktır. Resimler öğrencilerin kendi çizimleri olup, siyah beyaz veya renkli hazırlanabilir.

11.Eserin başka yerde yayınlanmadığı, başka eserlerden kopyalanmadığı, öğrencinin özgün tasarımı olduğu ve eserin Millî Eğitim Bakanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanmasına izin verildiği yönünde taahhüt veliden alınarak Okul Müdürlüğünde muhafaza edilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

Madde– 4

Sözlüklerin DeğerlendirmeÖlçütleri

PuanDerecesi

Tasarımın Özgünlüğü

Temaya Uygunluk, İçerik Zenginliği

Yazım Kuralları

Tasarımın İşlevselliği (kullanım kolaylığı ve faydası)

TOPLAM

ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Madde– 5

1.İlkokul kategorisinde değerlendirilecektir.

2.Yarışmaya katılan eserler; ilçelerde İlçe Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

3.İl Yürütme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda il birincisi eser belirlenecektir.

ESERLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ

Madde– 6

1. İlçelerde dereceye giren ilk 3 öğrencinin ödülü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.

2. İl Yürütme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda il birincisi olan öğrencinin ödülü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Madde– 7

NOT: İlimiz Merkeze bağlı köy ve kasabalarda bulunan ilkokullardan yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin değerlendirilmesi 1.Eğitim Bölgesi Müdürlüğü olan Mehmet Sarrafoğlu İlkokulu tarafından yapılacaktır.

05/12/2023-Yarışma tarihinin Koordinatör Okul Müdürlükleri tarafından bölgelerindeki okullarına duyurulması,

05/12/2023-Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürlüklerince değerlendirme komisyonlarının oluşturulması,

18/12/2023-Okul Müdürlüklerince yarışmaya katılacak eserler arasından seçilecek 1 (Bir) öğrenciye ait eserin bağlı bulunduğu Koordinatör Okul Müdürlüğüne teslim edilmesi,

19/12/2023-Yarışmanın Eğitim Bölgesi komisyonları tarafından değerlendirilmesi,

20/12/2023-Eğitim Bölgesinde yarışmada dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü seçilen eserlerin Koordinatör Okul Müdürlüklerince İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesine teslim edilmesi,

20/12/2023-İlçede seçilen birinci seçilen cümlenin/afişin İl Mili Eğitim Müdürlüğüne teslimi,

21/12/2023-İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İl birincisinin seçilmesi.

Yayın: 20.02.2024 - Güncelleme: 20.02.2024 12:31 - Görüntülenme: 28